Een platform om je oude tech gadgets te doneren aan de mindere welvarende mensen in Kaapstad, Zuid-Afrika.

“Design a platform which allows individuals to give and receive quality second-hand tech devices in a single, secure and easy 1:1 transaction that is beneficial to both parties.”

Dit was de Design Challenge voor het project ‘Wasted Tech’ dat ik heb uitgevoerd tijdens mijn halfjaar stage in Kaapstad bij App Designer Company FONK.

In Zuid-Afrika is helaas nog steeds erg veel armoede. In Kaapstad is er ook een erg grote kloof tussen arm en rijk. Met het project WastedTech creëren zij een platform zodat de welvarende mensen hun oude tech gadgets kunnen doneren aan een ontvanger naar keuze. Deze ontvanger kan aan de hand van een verhaal vertellen wat hij met de gadget gaat doen en wat zijn doelen zijn. Bijvoorbeeld een jonge student die geen geld heeft voor een laptop. Op deze manier worden ongebruikte gadgets nieuw leven ingeblazen en het biedt weer kansen voor minder welvarende mensen.

Mijn werkzaamheden voor dit project

  • Deelname aan de ‘Design Thinking’ workshops. Aan de hand van  verschillende soorten brainstorm technieken bedenk je een nieuw creatief concept. Tijdens deze workshops denk je na over de functionaliteit van de app en de flow. Wij deden de workshop met ongeveer 8 man waaronder ook de klant. De workshops bestonden uit drie verschillende sprints van twee dagen, verspreid over een aantal weken.
  • Samenvatten van de workshops en de belangrijkste ontwerp bevindingen verwerken in het ontwerp.
  • Lo-fi schermen creëren voor de test
  • Interviewen en testen van de app
  • Facebook advertenties gecreëerd en A/B testen uitgevoerd

Geïnteresseerd in een samenwerking?

studiobenaan@gmail.com